Elefantridning

Nu e det min och Ronni sista natt har i Koh Chang och vi kunde ju inte lamna on utan att ha ridit elefant eftersom detta ar elefant on enligt thailandarna (sager iaf alla turist brochyrer). Sa klocka 10 imorse blev vi hamtade av en snubbe som korde om soder ut till elefant trekkingen. Val dar var det bara att satta sig pa den lilla "banken" som fanns pa elefantens rygg. Jag tyckte att min tiltade lite at mitt hall sa jag satt och klamde Ronni langre in i sitt horn. Elefant ryttaren sag att jag satt och holl i mig och att jag var radd att ramla ner sa han hoppde ner och erbjod sig sin plats pa elefantens nacke. Jag tvekade inte en sekund, hur ofta far man gora det i sitt liv? Om man nu inte ar en elefant ryttare i Thailand pa 40 bast sa gor man det varje dag och  jag ar ju inte precis det. I en timme var vi ute i djungeln, sakta strosandes emellan traden. Efterat matade jag varan 10 ariga elefant med bananer.

Imorn drar vi till Koh Kood i nagra dagar. Ska bo det pa det har hotellet www.thebeachkohkood.com de dagarna vi ar dar, sen far vi se. Blir nog ingen resa till Kambodja, Ronni ville inte sa vi skipar det. Hade varit coolt annars.

Nu ska vi nog ta oss till beachen och ta nan drink innan vi gar o lagger oss. Hoppas ni har det bra dar hemma i sverige. Syns om 2  veckor.

Kram!


"Ge mig ris!"

Nu har vi varit har i Koh Chang ett par dar och idag beslutade Ronni sig for att smaka pa den thailanska koket som var lite mer spicy om man sager sa. Jag kunde inte sluta garva nar vi idag satt och at lunch. Jag at min kyckling i sotsur sas (sakert kort har nere) och Ronni provade en thailansk sallad som hade en chilifrukt for att visa att den var lite stark. Vi sitter dar och ater i lugn och ro, Ronni hade tagit ett par tuggor och kommenterade att ratten var lite stark. "Ge mig ris." sager Ronni och jag fattade inte riktigt varfor han ville ha det. "Ge mig ris!" och tydligen sa hettade det nu i Ronnis mun. Eftersom jag var sa trog sa tog Ronni det som lag narmast, min vattenmelons shake (as god) och tog ett par klunkar. Jag bara garvade och Ronni bestallde in ny mat. Han kommer fa hora det har resten av resan, hihihii...

Idag har jag shoppat ett par flipflops eftersom jag inte tog med mig nara for ca 40kr och ett par sarong byxor till min syster. Postade en del vykort ocksa idag sa vi far se nar dom dyker upp i sverige. Nu vantar vi pa att vi ska fa svar fran hotellet pa Koh Kood att bokningen gatt igenom annars far vi nog tanka om vad vi ska gora harnast eftersom vi checkar ut pa lordag. Ska kolla vad det skulle kosta att dra over till Kamboja en svang ocksa.

Na nu ska vi ga och ata. Kanske Ronni valjer en matratt med TVA chilifrukter, kan bli skoj o se. =)

Framme i Bangkok

Nu har vi efter 10 timmars flygfard kommit fram till Bangkok. Allt gick jattebra forutom att piloten inte var lite lite val hogt over landningsbanan sa vi var tvugna och ta en runda till i luften sa att vi skulle landa ratt. Aldrig hant mig forut men hellre 10 min extra i luften an att vi landar fel.
Nu sitter vi i Bangkok airvais lounge (as schysst) i vantan pa vart plan till Trat. Fohoppningvis hinner vi med baten till Koh Chang men som det ser ut nu sa blir det nog en natt i Trat.

Kommer med mer info nar tillfalle ges!

Kram pa er

Thailand, here I come...

Vad bra det gick för mig att försöka hålla den här bloggen uppdaterad... Men jag skriver ju nu.

Har inte riktigt haft lust att skriva men jag tänkte att jag skulle göra den här till min reseblogg när jag om en vecka sitter på ett plan till Thailand. Ska bli så jävulusiskt najs och dra, leka backpacker i 17 dagar.
Jag och Ronni var och shoppade igår inför resan. Vart två klänningar, lite grejer från apoteket som solkräm och en ryggsäck på 45 liter. Hoppas den räcker för jag började skriva på en baggage lista och den börjar bli lång... Men Ronni hade en större så han få ta alla grejer som shampoo och sånt.
Jag har redan fått lite resfeber, ska ju bla sitta på ett plan i tio timmar. Vi har bokat hotell i Bangkok de sista nätterna plus de första nätterna i Koh Chang som kommer att vara första destinationen och flyget dit, resten kommer att ske på känsla. Jag tycker om det, hade gärna dock velat ha med kanske ett kompispar och dela upplevelsen med. Inte för att jag tycker att Ronni är tråkig men... The more, the merrier sägs det ju. Men jag är förväntansfull, ska bli kul att åka Thailand igen. Vi kanske gör en avstickare o drar till Kambodja också, vi får se. Ska försöka hålla er uppdaterade.

Ska imorn träffa brosan och hjälpa honom att fixa nytt id-kort. Alla hans id-bevis har gått ut och någon måste vara med honom för att intyga att han är den han är. På tal om det så måste jag nog ringa honom och betämma dejt.

Nästa gång jag skiver så får ni nog vänja er vid att det inte kommer att vara några åäö:n... Tjohoo!

RSS 2.0