Så här vackert kan det vara i Sverige

image3

Kände för att ha nåt fint på den här sidan.
Stannade till efter Jonköping och tog bilden med min mobil kamera för ett par månader sen på väg hem från nåt event. Måste säga att jag är jäkligt nöjd...


Sömnfattiga nätter

Nu jobbar jag igen på båten i brist på annat att göra men den här gången har jag haft svårt och sova. Kanske mycket för att min första natt vart störd men det bara vill liksom inte, John Blund kommer inte.

Men jag varför det är så...
Nu börjar jag planera inför min skolgång. Vill gärna att så mycket som möjligt ska vara i ordning så jag sen slipper oroa mig för pengar och annat, så bara kan fokusera på mina studier. Men en del säger mig att så inte kommer att vara fallet. Pratade med Ronni om studielån här om dan, jag helst vill slippa ta det men han bara säger att det ordnar sig. Jag tror inte han förstår hur viktigt det här med pengar och att klara av att betala av sina räkningar betyder för mig. Med min bakrund så borde han förstå men jag kan väl inte begära det. Då kanske ni undrar hur jag hade det...

När jag var liten jobbade inte min mamma, hon var hemmafru och tog hand om oss fyra barn. Jag har aldrig gått på varken dagis eller fritids utan bara i skolan. Under min uppväxt har min pappa bedrivit olika företag och försörjt familjen ,men eftersom han är finsk medborgare och min mamma svensk så bedrevs företagen i min mammas namn. Hon gick kort och gott i borgen för hans företag.
Men allt eftersom så börjde företag på företag gå i konkurs vart skulden hos banken bara större och större och detta i min mammas namn. Tillslut hamnade räkningar och lån hos kronofogden. Allt slutade med att kronofogden tog 2 bilar, tavlor i olika storlekar värda säkert 260 000 kr och mitt barndomshem. De sparkade i princip oss ut på gatan.
Mamma fixade en stor lägenhet nere i centrum och efter det vart vår ekonomiska sitution bättre. Vi hade det ganska bra när vi bodde där. Vi barn började få månadspeng och räkningarna vart betalda.
Men det fanns skuld hos fogden så mamma nu började ansökan om skuldsanering.
Eftersom vi började få bättre ekonomisk så ville mina föräldrar att vi skulle flytta tillbaka till området vi bodde i. Sagt och gjort flyttade vi sommaren 1998 tillbaka till Steninge. Där bor nu min mamma och min 32-åriga bror som nu äger huset eftersom min mamma har skuld hos fogden.
För ca 2 år sen fick min mamma efter tredje ansökan om skuldsanering ansökan igenom. UTAN min pappas hjälp.

Så, nu står jag här. Flyttade hem ifrån när jag var 20, köpte min första lägenhet tillsammans med min pojkvän när jag var 21 och nu ska jag börja studera till hösten.
Det är med iver jag äntligen skaffar mig ett yrke, vill gärna ha en profesionell utbildning förutom gymnasiet att luta mig tillbaka på. Även om kan en del om olika saker så kommer det kännas skönt att jag skaffar en högre utbildning.
Jag har en del intreesen också som musik, måla i form av akvarell och akryl (just nu iaf), leka psykolog, skriver den del, tycker väldigt mycket att umgås med olika typer av folk och resa. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dessa saker, jag behöver dom för att leva ett lyckligt liv.

Måste jobba lite nu så jag verkar iaf lite seriös men....

Ta hand om dig.


Gissa vad jag kommer göra i höst...

För en vecka sen messade min pojkvän att jag hade fått post från skolan, den enda skolan, jag sökte till i maj. När jag såg det ringde jag honom och bad honom öppna det fort som faaan. Kunde ju inte vänta tills jag kom hem härom dagen så han fick öppna det.

Jag kom in.

Jag kom in. Av de 32 elever de tog in per år så kom jag in. Så nu är det dag att börja tänka på hur min nya skolväska ska se ut.
Samtidigt som jag ser fram emot det så är jag lite rädd hur det kommer bli. Jag bor ju inte hemma längre och måste ju betala för mina egna utgifter . Så där kommer frågan om jag ska ta studie lån eller inte, har inte direkt några föräldrar som sparat till mig eller likande så dom kan jag inte vända mig till beträffande pengar. Men jag har ändå en känsla över att det kommer lösa det, jag tänker fanmej skaffa mig en utbildning. Jag är bara lite orad hur resan till min examen kommer att se ut. Med optimism kommer man långt.

Så ni som söker personal till era tryckerier, tveka inte att kontakta mig om ett och half år. Då kommer jag vara utbildad inom Industriell Grafisk Tryckprocess. Jag kommer att vara en kvalifiserad tryckoperatör.

Det du.



Borta bra, men hemma bäst

Nu har jag varit på den här finlansbåten (eller som finnarna kallar den, sverigebåten) i tio dagar. Nu får jag äntligen gå av. Har varit helt okej förutom att jag jobbat tre pass mellan kl 6.30 till 22.30 så det har blivit en hel del långa dagar. Jag har försökt vara lite social genom att kolla på film med några eller spela poker men det hänt bara två ggr. Det mesta jag har gjort är att jobba, äta och sova. Jag som hade tänkt och måla, skriva en massa här i bloggen, i den egna dagboken, har hunnit i och för sig läsa en bok, men träna har jag inte ens orkat med. Var inte riktigt beredd på att det skulle vara så här mycket.
Drömde nå sjukt mellan mitt morgon pass och lunchpass idag. Drömde att jag vart skjuten och när jag sen ville att folk skulle hjälpa mig så sa de "Nä med det där är väl ingenting, den gick ju inte ens igenom". Slutade med att jag själv ringde 112 eftersom ingen ville hjälpa mig. Helt sjukt...

Har sovit i en passagerarhytt i en vecka ungefär, utan fönster och tv (tv har alla personalhytter) och det har ju gått bra. Har inte kollat på tv sen jag bytte till den. Vart dock väckt här om natten kl 4 av en full passagerare som hade gått fel. Han skulle promt in och kolla på hytten men jag sa att har har helt garanterat tagit fel hytt. Trots det så kom har fem minuter senare igen. Händer det mig igen kommer jag vilja byta till en personalhytt för där finns inga fulla passagerare.

Om en timme är jag framme, ska fixa ett par grejer innan jag går av så jag ska nog börja röra mig.

Ta hand om er!


RSS 2.0